”Nu är det dags!”

16325445_1335499626471909_749186751_oNellie Skute är 20 år och kommer från Österlen i Skåne där hon har bott nästan hela sitt liv. Nu studerar hon kursen De ungas rätt – Global rättvisa på Billströmska folkhögskolan på Tjörn där hon trivs mycket bra.

–  Det var när jag hem från en resa med min syster i Colombia för ungefär ett år sedan som jag bestämde mig för att jag verkligen ville läsa spanska, det var prio ett. Prio två var att resa, jag ville så gärna ser mer av Latinamerika, men jag kände samtidigt att jag ville studera och inte bara resa. När jag hittade den här kursen och kom in så kändes det helt rätt, ”det här blir skitbra!”, tänkte jag.

Inför Boliviaresan tycker Nellie att det känns väldigt spännande.

–  Vi har arbetat med detta ända sedan i augusti då kursen började, och under denna tid har vi fått så mycket kunskap, och nu är det dags! Det känns som att det här är själva målet med kursen, att verkligen få använda våra kunskaper i praktiken.

Väl i Bolivia kommer Nellie att praktisera på den separatistiska kvinnorättsorganisationen Mujeres Creando. Mujeres Creando, vilket kan översättas ungefär som ”växande kvinnor”, jobbar för kvinnors rättigheter på olika plan i samhället, ofta genom graffiti, men också genom många andra uttrycksformer.

–  Det ska bli väldigt intressant att få ta del av feminismen och hur en jobbar för kvinnors rättigheter i Bolivia och jämföra det med hur vi ser på feminism och hur vi arbetar för kvinnors rättigheter i Sverige.

Finns det något som du ser extra fram emot med resan?

– Det ska bli så häftigt att bo på La Virgen de Los Deseos, organisationens näste, och få se hur det är att vara en del av organisationen på heltid, och jag hoppas också på att få uppleva naturen i Bolivia och framförallt utveckla min spanska.

Skrivet av Mira.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s