Nya upplevelser i Bolivia

Om ungefär en vecka åker hela klassen till Boliviuntitleda. Där kommer de först att plugga spanska under två veckor och sedan ska de ha fyra veckors praktik på olika praktikplatser.

Klara Byström är 22 år gammal och kommer från Göteborg. Det som lockade Klara till kursen var att hon är väldigt intresserad av mänskliga rättigheter och globala rättvisefrågor, som hon tycker är väldigt viktigt. Det var även hennes intresse för spanska och att hon såg en chans med den här kursen att utvecklad den. Och sedan var en stor del även resan och att det just var Bolivia som kursen skulle resa till, för hon har aldrig varit i Latinamerika förut och hon har länge velat åka dit.

– Jag kommer vara på praktikplatsen Mujeres Creando. Det är en anarkistisk feministisk förening som jag har uppfattat det. De vill väl i princip återta det offentliga rummet genom att använda sig av bild och andra uttrycksformer. De använder sig mycket av graffiti och sprider sina citat över La Paz. De gör mycket demonstrationer, många aktioner, väldigt radikala och så. Det ska bli spännande, säger Klara.

Det här blir Klaras första praktikresa. Klara har rest förut under en längre tid och gjort långresor då har hon rest runt i Europa och Asien. Då reste hon för att plugga och för nöjes skull. Hon tycker det ska bli jätteroligt och spännande att åka på en längre resa igen och prova ett nytt sätt att resa på.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s